Vantilatörler, özellikle sıcak havalarda tercih edilen, gün içinde birçok kişinin sıcak havadan rahatsız olmasını engelleyen oldukça önemli araçlardır. Bunun yanı sıra vantilatörler, günümüzde sıcak hava da sağlayabildiği için kış mevsiminde de tercih edilmeye başlandı. Tabii, bunun yanı sıra Fakir vantilatör de birçok kişinin gözdesi olmuş durumda diyebiliriz.
Piyasada birçok vantilatör modeli yer alıyor, bu vantilatörlerin sayısı da gitgide artıyor. Her birinin kullanıcıya sunduğu imkanlar ise elbette ki değişiklik gösteriyor. Avansas aracılığı ile dilediğiniz zaman ulaşabileceğiniz, kaliteli vantilatör modellerini detaylı bir biçimde şu başlıklar altında sıralayabiliriz:
Buharlı Vantilatör
İlk sırada buharlı vantilatör seçeneği yer alıyor. Buharlı vantilatör, kullanıcılar için serin bir alan sunarken bulunduğu ortama aynı zamanda, nem de sağlamış oluyor. Buharlı vantilatörler, genel olarak ayaklı şekilde üretilir. Nem haznesine temiz su doldurduğunuzda, bulunduğunuz alanın zaman içinde tamamen nemlendiğini hissedersiniz.
Buharlı vantilatör, genellikle “sulu vantilatör” adı ile de biliniyor. Evinde ya da ofisindeki kuru havadan şikayetçi olan biriyseniz, seçmeniz gereken vantilatör çeşidi kesinlikle buharlı vantilatör olmalıdır.
USB Vantilatör
Vantilatör çeşitlerini anlatmaya, USB vantilatör ile devam ediyoruz. USB vantilatör, geçtiğimiz yıllardan itibaren çok sık tercih edilen bir vantilatör çeşidi haline geldi. USB vantilatörlerin kablo ucunda USB bağlantısı bulunur, dilediğiniz an bu USB’yi bilgisayarınıza takabilirsiniz. Bilgisayara bağlı olarak kullanmak istemiyorsanız, bir şarj adaptörü yardımı ile prize takılı şekilde de kullanabilirsiniz.
USB vantilatörü; dilerseniz soğuk, dilerseniz de sıcak yaz aylarında kullanabilirsiniz. Böylece, her mevsimde USB vantilatör kullanarak rahat etmiş olursunuz. USB seçeneği, vantilatörün oldukça ergonomik ve portatif olmasını sağlar. Avansas farkı ile hızlı bir şekilde USB vantilatör siparişi verebilirsiniz. En ucuz vantilatör olarak USB vantilatör örneğini verebiliriz.
Duvar Tipi Vantilatör
Duvar tipi vantilatör de yine birçok kişi tarafından tercih edilen bir vantilatör çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Duvar tipi vantilatörler, duvara monte edilerek kullanılıyor. Duvar tipi vantilatör, bu şekilde konumlandırıldığı için bulunduğu ortamda, diğer vantilatörlere göre çok daha az alan kaplamış oluyor.
Vantilatör kurmak istediğiniz ortam, küçük bir ortam ise duvar tipi vantilatörü rahatlıkla kullanabilirsiniz. Duvar tipi vantilatörler, genel olarak pencerenin olduğu kısma monte edilmek suretiyle temiz havanın içeriye daha hızlı şekilde girmesini sağlamış oluyor.
Kule Tipi Vantilatör
Sırada kule tipi vantilatör var. Kule tipi vantilatör, görsel açıdan salon tipi klimalara çok fazla benzetiliyor. Bu vantilatörlerin en iyi şekilde konumlandırılabilmesi için vantilatörlere özel bir alana ihtiyaç duyulmaktadır.
Kule tipi vantilatörlerin diğer vantilatör çeşitlerinden farkı ise hız ayarının bulunmasıdır. Bunun yanı sıra uzaktan kumanda ile kontrol seçeneği de sunuyor. Pratik ve ergonomik bir kullanım için kule tipi vantilatörü öneriyoruz. Aynı zamanda kule tipi vantilatörler, tasarım açısından da sıklıkla tercih ediliyor.
Masaüstü Vantilatör
Masaüstü vantilatör, genellikle çalışma odası ve ofis gibi ortamlarda kullanılmak için üretilmiştir. Masaüstü vantilatörlerin neredeyse hepsi, diğer vantilatör çeşitlerine göre daha ufak boyutlarda tasarlanmıştır. Bu nedenle “mini vantilatör” adı ile de bilinir. Masaüstü vantilatör alırken, ortama uygun bir ebat seçmeniz gerekir, aksi halde sığdırma sorunu yaşayabilirsiniz.
Tavan Vantilatörü
Son sırada ise tavan vantilatörü var. Tavana monte edilmek sureti ile kullanılan tavan vantilatörleri, hiç alan kaplamadığı için birçok kişi tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Kanatlı sistemi sayesinde daha yüksek serinlik gücü sağlamış oluyor. Havayı, bulunduğu ortama tamamen eşit olarak yaydığı için hiçbir sorun yaratmamış oluyor.
Bu vantilatörü kullanabilmeniz için tavan uzunluğunun, en az 2 metre olması gerekiyor. Hava akımının eşit yayılması için de tavan vantilatörünün kanat uzunluğu en fazla 1.5 metre olarak tercih ediliyor.