Günümüzde neredeyse her iş yerinde bulunan su sebili, sağlıklı yaşamın kritik bir unsuru olan düzenli su tüketimi için ofislerde ve okullarda önemli bir yere sahiptir. Oldukça yoğun bir kullanıma sahip olan su sebili temizliği ciddi bir iştir. “Su sebili nasıl temizlenir?” sorusunun cevabı da bu cihazın ofiste, okulda ve evde yaygın kullanılmasını cazip kılar. Takip edilecek birkaç adım ile sebil temizliği kolayca yapılır.
Su Sebili Nasıl Temizlenir?
Hijyen açısından önemli olan bu temizliğin yapılması özellikle umumi ortamlar için kritik değer taşır. Ana hatlarıyla bu işlem; hazırlanan temizlik sıvısının, suyun akışını sağlayan mekanizmadan geçilirmesi ve durulanması ile gerçekleştirilir.
Detaylarıyla su sebili nasıl temizlenir?
Önce temizlik sıvısı hazırlanır: Bir kovaya; 4 lt su, varsa 1 çorba kaşığı kokusuz çamaşır suyu eklenir. Ya da 1 lt suya 3 – 4 kap sirke (beyaz sirke ya da elma sirkesi) konabilir. Sıvı karıştırılır.Su sebili temizliği için, öncelikle cihazın fişi prizden çekilir. Sebile yerleştirilmiş olan şişe yerinden çıkarılır. Su sıçrama ihtimaline karşı, temizliğin yapılacağı prize başka bir cihaz takılı olmadığından emin olmak önemlidir. Temizleme sıvısına batırılmış sünger ile şişenin çıkarıldığı iç bölge temizlenir. 2 – 5 Dakika arası bekledikten sonra hazırlanan sıvı cihazın içine yukarıdan başka bir kaba akacak şekilde akıtılır (soğuk ve sıcak olmak üzere iki ayrı kanal varsa işlem için soğuk su kanalı seçilir). Sonra akan sıvı lavabo ya da tuvalete dökülür. Ardından temiz su ile 4 -5 defa durulama işlemi yapılır. Su sebili temizliği sürecinde su, yukarıdan soğuk su kanalına boşaltılır ve aşağıda başka bir kaba akıtılarak durulanır. Suda, çamaşır suyu ya da sirke tadı kalmayıncaya kadar bu işleme devam edilir.
Son olarak, damlama tepsisi yerinden kaldırılır ve nem kalmayacak şekilde iyice temizlenip kurulanır. Tüm dış yüzey sıvıya batırılmış kağıt havlu ya da süngerle temizlenir. Eller iyice yıkandıktan sonra yeni şişe temizlenir. Şişenin ağız kısmı iyice silinir. Eller tekrar yıkandıktan sonra şişe sebile oturtulur. Şişede hava kabarcıklarının oluşması, şişenin iyice yerleştiğini gösterir.
Su Sebili Kokusu Nasıl Giderilir?
Su sebili temizleme işlemi sonrasında bol su ile durulama yapmak, sebil kokusunu giderir. Temizlikte sirke kullanıldıysa sirke kokusuna karşı bu karışıma bir miktar limon suyu da eklenebilir. Temizleme işlemi sırasında, sebile ait parçaları nemli bırakmamak koku yapmaması açısından önemlidir. Hava filtresinin ıslanmaması koku önleme bakımından kritik değer taşır.
Sebilde sıcak ve soğuk bölmeler varsa, su sebili temizleme işlemi sırasında sıcak bölümü tıkamak önemlidir. Bu bölüm sıcak su ile temizlenir, ekstra bir temizliğe gerek olmaz. Ancak bu bölgeye çamaşır suyu kaçarsa tamamen temizlenmesi günler alır. Dolayısıyla koku problemi de oluşur.
Su Sebili Temizlemenin Faydaları
- Umumi ve sık kullanımı olan sebillerde hijyen sağlar.
- Bakteri ve mikroplardan arındırır.
- Sebil temizliği, ofis gibi çok sayıda kişinin kullandığı ortamlarda bulaşıcı hastalıklara karşı korur.
- Ofis çalışanlarının düzenli olarak temiz su içmesine olanak tanır.
- Sebili kullananların iç rahatlığı ve güvenle su tüketmesini sağlar.
- Ekonomik ve pratik bakım sunar: Su sebili temizleme düşük maliyetli bir bakım gerektirir. Kendi başınıza yapabilirsiniz.
- Ofisinizde, okulda ya da evde görüntü açısında da temizliğiyle dikkat çeken bir sebilinizin bulunmasını sağlar.
Avantajlı Su Sebili Fiyatları İçin Doğru Adres: Avansas
Avansas, su sebilleri ve avantajlı su fiyatları ile ofis alışverişleri için gözde tercihlerdendir. Ürün çeşitliliği sunan Avansas, kolay sipariş, avantajlı ödeme seçenekleri, kolay iade ve değişim olanakları ile favori İnternet alışveriş sitesidir. Aldığınız ürünü 1 iş gününde, ücretsiz olarak teslim etmesi ve stoklu çalışması da müşteri memnuniyetini sağlar. Beğendiğiniz ürünü hemen sepete atarak kolayca satın alabilirsiniz.