Sabunlar

Toplam 47 sonuç
Çok Al Az Öde
Çok Al Az Öde
Çok Al Az Öde
Çok Al Az Öde
Fırsat Ürünü
Fırsat Ürünü
Fırsat Ürünü
Fırsat Ürünü
Çevre Dostu
Çevre Dostu
Çevre Dostu
Çevre Dostu
Fırsat Ürünü
Stokta Yok

Aradığınız ürünü bulamadınız mı?

Formu doldurarak aradığınız ürünü bize iletin, sizin için ürünü bulalım.

Aradığınız Ürünü Bulamadınız mı?

Çeşitli alkali maddelerin birleşimi sayesinde oluşturulan sabunlar el, yüz ve cilt temizliğinde sıklıkla kullanılan ürünlerdir. Bazik özellikleri sayesinde kirlerin tutulmasını ve köpük ile birlikte yok edilmesini sağlarlar. Bu sebeple cilt, saç, tırnak temizliği açısından son derece önemli ürünlerdir.

Sabun Çeşitleri Nelerdir?

Cilt bakımı ve temizlik sektörünün demirbaşları olan sabunlar temelde hijyen amacı ile kullanılır. Üretim tarzlarına göre farklı formlarda olabilirer. En çok tercih edilen sabun çeşitleri şu formlarda bulunur:

  • Sıvı sabun: Bileşiminde %36 oranında bitkisel yağ bulunan sulu çözeltilere sıvı sabun denir. Soğuk suda kolayca çözünmeleri toplu alanlarda kullanım pratikliği sunar.
  • Katı sabun: Sabun hamuruna koku ve renk verici maddelerin eklenerek, düzgün parçalar halinde kalıplanması ile elde edilen sabunlardır. Evlerde tuvalet sabunu olarak kullanılır.
  • Antibakteriyel sabun: Sıvı sabun formuna, çeşitli mikroorganizmaları yok eden kimyasalların eklenmesi ile elde edilen sabun formudur. Derinlemesine temizlik sağlarken bakteri, mikrop ve virüs gibi zararlıları %99'a kadar yok eder.
  • Köpük sabun: Normal sabun formuna deterjan temelli yağ asitlerinin eklenmesi sonucu elde edilen, kalabalık mekânlarda kullanım kolaylığı sunan sabun formudur.
  • Sedefli sıvı sabun: Hassas ciltler üzerinde tahriş etkisi yaratmayan ve en sert sularda dahi köpürerek hijyen sağlayan sabun formudur. Doğada parçalanması ile ünlüdür. Cilt üzerindeki en az miktarda kiri dahi uzaklaştırma yeteneğine sahiptir.
  • Nemlendirici krem içeren sabunlar: Sabun formuna Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı ya da Hint yağı gibi birtakım bitkisel içeriklerin eklenmesi ile oluşturulan cilde dost sabun türüdür. Hassas ve kuru ciltler için ideal kullanım sunarlar.

Bunların dışında sabun üretiminde kullanılan öze göre kil özlü sabun, kükürtlü sabun, allantoin içeren salyangoz özlü sabunlar, defne sabunu, sarımsak özlü sabun, yosun özlü sabun gibi pek çok cilt dostu ürün de vardır.

Kullanım Alanları Nelerdir?

Sabunlar, hijyen için en gerekli ürünlerden biri oldukları için her yerde kendilerine yer bulabilir. Ancak sabun formlarının kullanılacağı alana göre özel olarak seçilmesi gerekir. Buna göre ev ya da ofis gibi alanlarda, kişilerin isteğine göre nemlendirici özellik sunan, farklı koku ve renklerdeki katı sabun ya da sıvı sabun formları tercih edilebilir. Hatta banyo sabunlarında cilt problemlerine özgü katı sabunlar kullanılabilir.

Bunlara karşın okul, hastane, restaurant, otel, alışveriş merkezi gibi umumî tuvaletlerin bulunduğu alanlarda mutlaka sıvı sabun veya köpük sabun tercih edilmeli, katı sabun kullanılmamalıdır. Bilindiği üzere, katı sabunun birden çok kişi tarafından kullanılması zamanla bakteri oluşumunu artıran bir durum ortaya çıkarır. Özellikle hastane ya da restoran gibi ekstra hijyen gereken yerlerde mümkünse antibakteriyel sabun tercih edilmesi tavsiye edilir.

Kullanım Sırasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sabun kullanırken öncelikle cilt ile dost pH seviyesi seçilmelidir. Aksi halde egzama, kaşıntı, kızarıklık gibi cilt problemlerine neden olabilir. Eğer hassas cilt yapısına sahipseniz, daha doğal, besleyici ve nemlendirici içeriklere sahip olan sabunları tercih edebilirsiniz.

Sabun ile el ya da yüz temizliği yapılırken, belirli bir süre mekanik ovma işlemi yapılmalıdır. Böylece mikrop, bakteri ve virüsler tamamen yok edilebilir. Durulama sırasında ise yine mekanik ovma ile sabun kalıntıları ciltten tamamen uzaklaştırılmalıdır.

Sabun Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

  • Sabun kullanmanın başta hijyen ve temizlik olmak üzere pek çok avantajı vardır. Hastalık yapan bakteri ve mikropların genellikle ellerden bulaştığı bilindiğine göre temizlik açısından mutlaka ellerin sabun ile en az 20 saniye yıkanması gereklidir. Özellikle antibakteriyel özellik sunan sabunlar, el ve cilt üzerindeki bakterileri büyük oranda yok eder.
  • Pek çok sabun içeriğindeki özler sayesinde hoş kokuludur. Örneğin, Hindistan cevizi özlü ya da çeşitli floral koku sabunlar, hijyen sonrası ciltte güzel bir koku bırakır.
  • Zeytinyağı gibi bitkisel özlere sahip sabun türleri, doğal yapıları sayesinde cildi nemlendirir ve bakım yapar.
  • Temizlik ürünleri arasında en ekonomik seçeneklerden biri de sabunlardır. Sık kullanılan alışveriş merkezi, otel, hastane gibi alanlar için yüksek miktarda satın alındığında ekonomik özellik sunarlar.

Sabun Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Sabun alırken dikkat edilmesi gereken ilk husus kullanılacak alan olmalıdır. Ev ya da ofis gibi alanlarda daha az gramaja sahip olan sabunlar tercih edilebilirken; hastane, otel ya da alışveriş merkezi gibi mekânlar için 20 kg ve üzeri gramaja sahip olan sabun miktarları tasarruf etmenizi sağlar. Ayrıca bu tür fazla temas içerisinde bulunulan alanlarda tercih edilmesi gereken ürünler antibakteriyel sabunlar olmalıdır.
  • Sabun, kullanılacak alandaki sabun dispenserine uygun seçim yapılarak satın alınmalıdır. Sabuna temas olmamasını ve alanda yüksek hijyen sağlanmasını istiyorsanız, Avansas'ın sıvı sabunluk sayfasından kullanacağınız alana uygun sabunluk çeşitlerini inceleyebilirsiniz.
  • Son olarak insan cildinin pH seviyesinin 4,5 - 5,5 aralığında olduğu düşünülürse, kullanılacak olan sabunların pH değerinin de 5,5 ve daha düşük olmasına özen gösterilmelidir. pH değeri yüksek olan sabunlar cilt tahrişine neden olabildiği gibi cildin yağ dengesini bozarak mantar, sivilce ve çeşitli enfeksiyonlar oluşturabilir.